onsdag 17. juli 2013

Grimstad

Da har vi kommet frem til Grimstad. En flott tur hit, og en flott gjestehavn. Her ligger vi som 3dje båt utvendig og det er ennå plass til et par til før man kan gå tørrskodd over bukta. Men så mange og store båter er det lenge siden vi har sett. Her kommer man nok ikke langt med noen få millioner... kanskje til lettbåten ;-)

Østre Hestholmbukta

Så var det mandag, og turen gikk videre opp Blindleia igen. Utenfor Ytre Ulvøya blåste det opp i 15 m/s i kastene og det var jo typisk oss at vi ikke viste at man kunne gå mellom Indre og Ytre Ulvøya, det ville spart oss for litt svell på tvers... Blindleia var like fantastisk som på turen nedover, men nå var det litt kaldere og mer vind, så det var ikke like mye kos. Vel oppe i Lillesand tok vi til styrbord, og gikk inn i østre Hestholmbukta. Her ble vi liggende to dager med fantastisk flott vær og flott turterreng på Skauerøya.

Kristiansand

Oj, her har det gått et par dager uten oppdatering. Vi dro fra Skjernøy lørdag, og satte nesa mot Kristiansand. Det blåste godt inne på gjstehavna, og vi ble liggende på yttersiden av brygga med 25 meter tau ut til akterfestene. Det er ganske langt når man også skal ha fortøyning og spring i tillegg... Med vinden fra vest/nordvest lå vi imidlertid  fint. To dager i land med god mat, bl a på Sjøhuset var ikke å forakte.

fredag 12. juli 2013

Ryvingen fyr

Så var vi klare til å forlate Høllen. Som tidligere nevnt benyttet vi natten til å tenke ut mulige scenarioer når vi skulle gå. Vi sto tidlig opp og slapp fortøyningene. Nå gikk selvsagt alt etter plan A, og plan B er allerede glemt.... Med helt vindstille gikk turn mot Ryvingen fyr. Anita har Googlet at dette er Norges sydligste. Så nå har vi bestemt oss for å gi oss her. Lindesnes får vi ha til en annen gang. Nå er det meldt "litt" vind  en ukes tid, og vi har ikke tid til å vente på at det blir greit å seile ut kun for å se på et fyr. Dagen har blitt tilbrakt på Sandøya, og nå ligger vi fint i le, på svai, i en liten vik nord på Skjernøy. I morgen tar vi fatt på turen østover, i første omgang til Kristiansand.

Høllen?

"Hvor .... er det?", spør du kanskje... om du ikke er fra Kristiansandstraktene da.  Etter Lillesand hadde vi en fantastisk tur gjennom Blindleia. Broa er 19 meter , det kan vi skrive under på. Vår mast er 17,05 meter over vannlinjen, og med 1 meter VHF antenne skulle det bli ca 95 cm å gå på.... Jeg kunne ihvertfall ikke se store avstanden der oppe....
Etter Blindleia seilte vi ett godt strekke sørover før vi satte kursen inn mot Flekkerøya. Vi synes imidlertid det var litt for privat å legge seg til i noen av havnene der. Turen gikk stadig vestover, til vi bestemte oss for Høllen. Gjestehavna er smal og trang. Når vi skulle legge til fikk vi vinden fra siden, og baugen ville egne veier. Etter litt kål ble det allikevel til at vi fikk plass helt innerst! Natten gikk med til å tenke på hvordan vi skulle komme oss ut.... baugpropell kommer stadig nærmere.

onsdag 10. juli 2013

Lillesand!

Så var vi i Lillesand. En idyllisk plass, i flott norsk sommervær!
Turen i dag gikk litt for seil, men mest for motor. Med vinden rett i nesa orket vi ikke å krysse oss frem til Lillesand, vi koste oss på autopilot i steden...
Vi har nå spist middag  på Beddingen og er klar for å utforske videre hva Lillesand har å by på... små koselige byer med hus med sjel er visst det vi kikker mest på i år.

tirsdag 9. juli 2013

Lyngør, og nå Arendal

I går gikk  vi fra Risør til Lyngør. Flott å seile gjennom Lyngør, men mye mennesker og båter. Vi hadde ikke særlig lyst til å ligge i "veikrysset" 0g skvulpe. Så derfor dro vi ut til Askerøya. Vi hadde sett på flere steder på Nautholmane, men havnet altså på Akserøya-siden. Dette kan anbefales, selv om solen gikk litt tidligere ned på den siden.
I dag tidlig gikk vi så fra Lyngør mot Arendal. Vind rett i nesa gjorde at vi gikk for motor. Men en rolig tur gjennom Tromøy-sundet er heller ikke å forakte. Low-pass av Hercules midt i sundet var flott! Nå ligger vi i gjestehavna og hører det synger i mastene. Dette var litt mer vind enn meldt - igjen....
Etter å ha tatt turen opp og ned svenskekysten de siste årene, er det hyggelig å rusle i koselige norske bakgater, Risør og Arendal har noen virkelig koselige sådanne. Det kan anbefales en tur til disse byene!

lørdag 6. juli 2013

Risør

Da har vi forflyttet oss fra Jomfruland til Risør. Turen gikk dessverre for motor, i 2,5 timer. Men været er "god skandinavisk sommer". Litt kaldt i vannet, men jeg bader jo ikke før det passerer 20℃... Nå blir vi her et par dager. I dag har vi gjort de nødvendige innkjøp (les: på polet), og spist lunsj med lokalbefolkningen, Kari og Kjersten. Vi koser oss!!

onsdag 3. juli 2013

Ferien 2013 har startet!

Da har vi startet på årets sommertur. Første etappe gikk fra Grimestad kl 1015 i dag, og vi ankom Tårnbrygga på Jomfruland kl 1700. En fin tur, selv om Anita ikke er helt frisk. Sår hals og kvalme - håper jeg ikke blir smitter :-) Vi blir nok her ett par netter, før vi fortsetter sørover. Nå skal vi bare ta det med ro, og turen bestemmes av vær og vind.